Arctic Experience 2016

Opgave gedaan om deel te nemen aan de Arctic experience.

presentatie-wand-2016-3000-2000-voorbeeld-1024x653 (1)

Begin januari organiseert de ASVH deze trip. Het is een toertocht richting de Poolcirkel over openbare wegen. Gezien de tijd van het jaar zal de route over besneeuwde wegen voeren of over wegen die zijn voorzien van een dikke ijslaag.

De route kan door middel van waypoints worden aangeven waarbij de deelnemers zelf contact opnemen met een backoffice. Route is vrij, maar bij bepaling klassement zal de kortste route  en ideale rijtijd beoordeeld worden.

Gezelligheid: Er zullen enkele specials en/of excursies in de route zijn opgenomen. Deze onderdelen komen zeker ook ten goede aan de teamspirit. Het gebied van de Arctic is bekend van de bevroren meren waarop zelfs rally’s worden verreden.

De rit wordt verreden onder extreme weersomstandigheden waarbij temperaturen van minus 40 graden niet ondenkbaar zijn. Ook is het niet ondenkbaar dat equipes onderweg te maken krijgen met sneeuwstormen en ijzel.  Hiervoor zal zowel voor de deelnemers als de auto het uiterste worden gevraagd

November 2015 :

Zoals vermeld op site is opgave Arctic een feit.  Voor deze rit moest er gezocht worden naar een geschikte auto.

Wij zijn altijd Subaru-fan geweest en daarom is onze keuze gevallen op een 4-wiel aangedreven Outback.

Na fanatiek zoekwerk denken we bij de fa. Eickhoff uit Apeldoorn een goede auto te hebben gevonden. We zijn daar heel prettig geholpen en geadviseerd – waar ook het  enthousiasme voor het merk Subaru een positief beeld gaf.

IMG_3604IMG_3605

Nu verder met het uitzoeken van de juiste banden en verlichting

freyline.nl