zomerrit 2011

 

UITSLAG HEMAR ZOMERRIT 2011.

1 Gert van de Braak Lucia van de Braak 1720
2 Paul Boomkamp Ellen Boomkamp 1650
3 Patrick Willems Sylvia ten Dam 1621
4 Ard Hofmeyer Jolanda Legtenberg 1620
5 Boudewijn Machielsen Hanneke Machielsen 1560
6 Petra Kellerhuis Sanne Kellerhuis 1530
7 Frits de Wilde Rick de Wilde 1530
8 Gerard Tijink Hadewich Tijink 1470
9 Dave Kuiper Roel Kuiper 1470
10 Marc Dijkhuis Marietta Bakker 1470
11 Willem Dijkstra Maaike Dijkstra 1440
12 Addie Klompjan Marcel Filart 1440
13 Blikman Blikman 1440
14 Margaret de Winter Vivianne Meewis 1410
15 Frans Dekker Jeanette Dekker 1260
16 Bertus Hengstman Caroline Hengstman 1230
17 Piet v.d. Veer Ine v.d. Veer 1020
18 Frans Koch Barbara Koch 900
19 Albert Snippe M. Meewis 760
20 Jasan Konus Ine Drost 600
21 Hofman Hofman 540
22 Jesper Ponsteen Rene Smalbrugge 150
23 P. Posadzy Sandra Koch 120

 

Verslag Zomerrit 2011

 

Zondag 10 juli was het weer zover de Zomerrit stond op de agenda. Nog met de Europarit in het zitvlak………… toch maar meedoen. Het is voor ons altijd nog een leuke ontspanning, dus niet gaan is geen optie !

 

Voor ons betekend 10 uur inschrijven in Hellendoorn, even voor 9 uur vertrekken. Even een stop bij een tankstation….tanken, snoepgoed in slaan voor onderweg, bakje koffie… en op doorreis naar Hellendoorn. Via een korte omweg ivm afsluitingen richting Holten waar een triatlon was nog redelijk op tijd aanwezig.

Na ons in geschreven te hebben kregen we startnummer 17. Lekker een zonnige plek op het terras bij de Kroon opgezocht om het reglement en de foto’s alvast te bekijken. Iedereen had er weer zin in.

 

Om 11.47 was het dan zover dat we mochten vertrekken. Het weer was fantastisch dus dakje los, spulletjes op schoot (navigatie, stickertjes, pennen), bril op de neus, en op weg……….

Omdat we er meestal er even in moeten komen zouden we rustig de tijd nemen voor het zoeken van de foto’s in het begin van de rit. Maar zoals altijd waren we weer niet scherp genoeg want we hadden ze niet allemaal gevonden. De route ging voor ons door verschillende onbekende gebieden maar echt heel mooi.

Zo waren daar Rouveen, Staphorst waar we ontzettend veel ooievaars gezien hebben. Er was zelfs een zoekfoto van een afgeknotte boom waarop een ooievaar zat. De ooievaar was er net even niet toen wij langskwamen en de boom hebben we ook gemist bleek later. Langs verschillende watertjes en wijdse poldervelden kwamen we uiteindelijk in Havelte waar we de MP hadden.

Daar kon ook de lunch genuttigd worden. Het restaurant had het keurig verzorgd en iedereen krijg mooi op tijd zijn of haar bord voor de neus. Op het terras kon iedereen lekker zijn lunch nuttigen en de meeste hadden ruimschoots de tijd om even bij te kletsen.

 

Op het aangegeven tijdstip werden we op weg gestuurd voor het tweede deel van de rit. Ook hier zaten nog weer wat geniepige puntjes in. Zo ook wij dachten bij een situatie over het water recht door te moeten (net als vele andere). Volgens de tomtom zou dat ook nog een stukje moeten kunnen, maar al gauw bleek dat we tussen de gewassen kwamen. De opdracht was na 700 meter afslaan en de afstand vanaf de brug tot de doorgaande weg die je voor je zag liggen was wel ongeveer die afstand. Dus er in dan maar………….halverwege werd het toch wel bijna onbegaanbaar maar draaien viel ook niet mee daar dus maar doorrijden tot de doorgaande weg. Het gras kwam boven de auto uit zo hoog stond het daar. Samen met nog twee auto’s kropen we door het gras………..Voorbijgangers zullen wel gedacht hebben………….wat ruist daar door het struikgewas……..

Bij de doorgaande weg aangekomen bleek je niet vanuit het veld de weg op te kunnen. Na wat overleg met de andere deelnemers toch maar terug. De auto weer in en sturen en voorzichtig doen. Terug bij de brug bleek dat we gewoon niet goed gekeken hadden want de andere weg was doodlopend dus alle moeite voor niets maar wel een hele belevenis. Uiteindelijk kwamen we in buurt van Hoogeveen terecht waar de finish was. Al gauw kregen we te horen waar zijn jullie geweest………off the road…….. het lange gras zat tussen de deur geklemd dus het gras verraadde ons waar we geweest waren. Het weer was nog steeds fantastisch en dus op het terras een glaasje erbij en wachten op de uitslag.

Nou die was er snel. Ten slotte kunnen we alleen maar zeggen dat we een hele leuke dag hebben gehad en dat we namens alle deelnemers wel kunnen spreken dat het een goed in elkaar gezette route was waarbij het allemaal goed klopte en de route prachtig was. Complimenten aan een ieder die hieraan zijn bijdrage heeft geleverd.

 

Gert en Lucia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

freyline.nl